Foto: Leif Danielsson, Roy Andersson, Thomas Andersson, Dan Fredriksson

kalendarium

Kalendarium

Välkommen att vandra med oss, men…

Med anledning av covid-19 väljer Västkuststiftelsen att ställa in en del guidade vandringar. På samtliga de vandringar som genomförs krävs nu föranmälan. Du hittar information om hur du föranmäler dig under respektive vandring. 

Vandringar kan komma att ställas in eller förhållningsregler ändras med kort varsel, så gå alltid in på hemsidan kort innan du ger dig ut på någon av våra vandringar för att ta del av den senaste informationen.

Tillhör du en riskgrupp eller inte vill träffas i grupp föreslår vi att du tar chansen att ge dig ut i naturen så mycket du bara kan så länge du inte känner dig sjuk. Ta en paus från nyheterna och dra in frisk luft i lungorna. Du behöver troligen inte resa för att nå till ett naturområde nära dig och inte heller utsätta dig för några strapatser. 

Kika på våra vandringstips här.

Här nedan får du lite hjälp att hitta en guidad vandring som passar dig. I den gröna rutan till vänster kan du sortera vandringarna efter kommun, naturreservat/område, datum, guide eller tema.

Hitta till vandringarnas samlingsplatser med bil eller kollektivtrafik. Så här gör du: http://vastkuststiftelsen.se/hitta-enkelt-till-samlingsplatsen/

Vår tryckta folder.

Hitta en vandring som passar dig

Kommun

Naturreservat/Område

Datum

Guide

Tema

Oktober 2020

Fullbokad – Shinrin Yoku – Skogsbad med fullmåne

Plats: Änggårdsbergen, Göteborg / Mölndal
Datum: 1 oktober 2020 kl. 18:00 - 21:00

OBS! Vandringen är fullbokad, men reservlista finns.

Låt en certifierad guide leda dig för att uppleva naturen i natten med fullmåne ovanför oss. Skogsbad ger möjligheter till ökad närvaro, större avkoppling, mer energi och glädje. Under ledning av Laurence kommer vi att gå ca 2-3 km i väldigt lugnt tempo och öppna våra sinnen med hjälp av naturen omkring på ett enkelt och kreativt sätt. Vi använder oss av lukt, hörsel, syn, känsel och smak, men även särskilda för natur- och skogsbad unika koncept.

Bra skor för att gå i skogen och kläder anpassade till vädret. Vi rekommenderar att ta med extrakläder. Eftersom vi kommer att gå långsamt och ibland stanna längre tid på samma ställe kan man känna sig kall lättare än vanligt. Ta gärna med vatten att dricka och ett sittunderlag.

Hållplatsen: Botaniska trädgården

Samlingsplats: Botaniska trädgårdens huvudentré (https://goo.gl/maps/yrsns2NTPyTC4YKT7)

Föranmälan: contact@senseinnature.se. Max 15 pers.

Svårighetsgrad: Lätt vandring

Guide: Laurence Nachin, Tel. 0793-39 29 59