Foto: Leif Danielsson, Roy Andersson, Thomas Andersson, Dan Fredriksson

kalendarium

Kalendarium

Välkommen att vandra med oss i juni, men…

Med anledning av covid-19 väljer Västkuststiftelsen att ställa in en del guidade vandringar. På samtliga de vandringar som genomförs krävs nu föranmälan. Du hittar information om hur du föranmäler dig under respektive vandring. 

Vandringar kan komma att ställas in eller förhållningsregler ändras med kort varsel, så gå alltid in på hemsidan kort innan du ger dig ut på någon av våra vandringar för att ta del av den senaste informationen.

Tillhör du en riskgrupp eller inte vill träffas i grupp föreslår vi att du tar chansen att ge dig ut i naturen så mycket du bara kan så länge du inte känner dig sjuk. Ta en paus från nyheterna och dra in frisk luft i lungorna. Du behöver troligen inte resa för att nå till ett naturområde nära dig och inte heller utsätta dig för några strapatser. Lyssna på fågelsången, se träden som vaknar efter vintersömnen och kolla in en solbelyst myrstack. Det spritter av liv! Njut!

Kika på våra vandringstips här.

Här nedan får du lite hjälp att hitta en guidad vandring som passar dig. I den gröna rutan till vänster kan du sortera vandringarna efter kommun, naturreservat/område, datum, guide eller tema.

Hitta till vandringarnas samlingsplatser med bil eller kollektivtrafik. Så här gör du: http://vastkuststiftelsen.se/hitta-enkelt-till-samlingsplatsen/

Om du vill skriva ut alla texter om vandringarna finns en PDF här. Observera att vandringarna i april, maj och delvis juni är inställda!

Vår tryckta folder.

Hitta en vandring som passar dig

Kommun

Naturreservat/Område

Datum

Guide

Tema

Juni 2020

I orkidérika marker

Plats: Gåsevik, Lysekil
Plats: Gröderhamnsängen, Lysekil
Datum: 9 juni 2020 kl. 18:30 - 21:30

När orkidéerna blommar i rikkärret vid Gröderhamn på Skaftö gör vi denna vandring i frodiga och kalkrika marker med stor artrikedom. På väg till Gröderhamn tittar vi även på flora och havsstrandsvegetation i Gåsevik. Ta gärna med kvällsfika. OBS det kan vara blött i kärret, gummistövlar/kängor kan vara bra.

Samlingsplats: Parkeringen cirka 200 meter söder om Sven Lovén-centret (Kristinebergs marina forskningsstation). (https://goo.gl/maps/KGYHqPb9gYo)

Svårighetsgrad: Medelsvår vandring

Föranmälan: via anmalan@vastkuststiftelsen.se senast 7 juni. Ange ”Gåsevik” i ämnesraden.

Guide: Thomas Andersson, Tel. 0707-55 43 63
Tema: Blommor
Augusti 2020

Granit och jättegrytor

Plats: Stångehuvud, Lysekil
Datum: 18 augusti 2020 kl. 18:00 - 21:00

Vi gör en vandring i norra delarna av Stångehuvuds granitlandskap i Lysekil. Efter ett besök vid det gamla fyrhuset, som utnämnts till ett av sju underverk i Västra Götaland, vandrar vi över bergen mot Hästevik, tittar på ett par jättegrytor och upplever kontrasterna mellan orörd granit och gamla stenbrott i Galleberget längst i norr. Vi ser också på fåglar och växtlighet. Ta gärna med kvällsfika. Medelsvår bergsterräng.

Samlingsplats: Parkeringen vid Pinnevik (https://goo.gl/maps/4ixd9n6rLCx)

Svårighetsgrad: Medelsvår vandring

Guide: Thomas Andersson, Tel. 0707-55 43 63