Nyheter

Sök bland våra nyheter

Reflexvandring i mörkret

Fredag 3 november
kl. 17:00, 17:30, 18:00 & 18:30

Vem gömmer sig i mörkret? Här krävs en ficklampa, nyfikenhet och lite mod. Även barnvagn fungerar om yngre syskon vill följa med på färden. Under aktiviteten är grillen tänd för er som vill grilla medhavd korv eller annan matsäck. 30 kr/barn över 6 år, gratis för medföljande vuxen. Arrangör: Naturum Vänerskärgården.

Vad gör djuren på vintern?

Foto: Thomas Liebig

30 oktober – 1 november
kl. 10:00-11:00 & 14:00-15:00
Vi ger oss ut på promenad i naturums omgivning. Vart tar nyckelpigorna vägen när det blir vinter? Varför hoppar det inga grodor i snön? Stora som små är välkomna. Även barnvagn fungerar längs naturstigen som vi går. Aktiviteten startar vid naturum. 30 kr/barn över 6 år, gratis för medföljande vuxen. Arrangör: Naturum Vänerskärgården.

Artjakt

Lördag 20 maj kl. 10:00, 13:00 & 15:00  

Den biologiska mångfaldens dag infaller i år på måndagen den 22 maj. Vid naturum Vänerskärgården firar vi i förväg och bjuder in till en Artjakt i naturums omgivning lördagen den 20 maj. Familjeaktiviteten är lite som Pokémon jakt IRL. Vi startar vid naturum och ger oss ut med håvar, burkar och förstoringsglas. I grupper söker vi efter olika arter som lever längs naturslingan. Finns det ätbara växter? Djur och växter som är giftiga? Hittar vi djur som är på väg att försvinna eller är det mest riktigt vanliga kryp. Riktar sig främst till barn i åldrarna 6 – 10 år. 30/kr barn, medföljande vuxen gratis. Yngre syskon är välkomna och barnvagnar fungerar bra längs naturslingan. Artjakten sker längs stigen och i skogen. Arrangör: Naturum Vänerskärgården.

Äggjakt vid naturum

13 – 14 april kl. 10:00-16:00
Runt naturum och upp mot Läckö Slott finns ett antal ägg gömda i gräset, under grenar och mellan stenar. Kom och hjälp till att hitta dem. Självklart får alla barn som hittar ägg en liten påskgåva. Äggjakten startar och avslutas i naturums reception. Här får ni all information ni behöver för att hitta de gömda äggen. 30 kr/barn över 6 år, medföljande vuxen gratis. Om barnet deltar i bobyggardagen på torsdag kostar båda aktiviteterna endast 30 kr tillsammans. Arrangör: Naturum Vänerskärgården.

Bobyggardag vid naturum

Vi bygger bon till våra vilda djur. En fladdermusholk, ett bihotell eller kanske en alldeles vanlig fågelholk. Vad vill du bygga? Hela familjen hjälper till. Material och bygghjälp finns på plats utanför naturum. Grillarna är tända. Ta med matsäck om du vill grilla. Grillen startas upp kl. 11:00. Under dagen finns även en äggjakt vid naturum och skaparmaterial uppställt i utställningen. För dig med spring i benen är även en ägginspirerad tipspromenad uppsatt. Varmt Välkomna till en heldag vid naturum! 30 kr/barn över 6 år, medföljande vuxen gratis. Om barnet deltar i ägg-
jakten på torsdag kostar båda aktiviteterna endast 30 kr tillsammans. Arrangör: Naturum Vänerskärgården.

Skaparglädje och påskklurigheter på naturum

10 – 16 april kl. 10:00-16:00

Kom och skapa på egen hand i naturum! Under påskveckan finns skaparmaterial framställt i naturum. Utanför finns en tipspromenad med påsktema på naturums vis. Fri entré. Arrangör: Naturum Vänerskärgården.

Naturen vaknar upp

10 – 12 april kl. 10:00-11:00 & 14:00-15:00  

Vi ger oss ut på en vandring i naturums omgivningar. Vilka djur har vaknat ur sin vinterdvala? Vad är en knopp? Vi går på den tillgängliga naturslingan och upptäcker och funderar längs vägen. Start vid naturum Vänerskärgården -Victoriahuset. Aktiviteten tar cirka en timma. Det är lätt att ta sig tillbaka på egen hand om orken tryter för de minsta. Vandringen passar bra för hela familjen. Det går bra att ta med barnvagn för de som önskar. 30 kr/barn över 6 år, medföljande vuxen gratis. Arrangör: Naturum Vänerskärgården.