Nyheter

Sök bland våra nyheter

Natur- och kulturvandring

Med början vid hembygdsgården vandrar vi via kyrkan och in i naturreservaten. Under turen ser vi på de historiska spår som har lämnats i området men vi hinner även med att njuta av de natursköna miljöer som området har att erbjuda. Ta gärna med matsäck. Guide är Harry Persson (telefon: 0705-32 99 24) från Västra Tunhems hembygdsförening. Samling vid Hembygdsgården, Västra Tunhem.

Saga och musik vid Brudslöjan

Upplev stämningen runt det sagolika vattenfallet Brudslöjan (Skäktefallet) vid Nordkroken, Vargön. Fallet kastar sig handlöst 30 m ner från Halleberg och rinner vidare genom en lövsal fylld med fågelsång. Med våra sinnen öppna för intryck går vi en stillsam meditationspromenad med inslag av musik och berättande. Fiolens toner blandas med porlandet från Kvarntorpsbäcken. En berättelse växer fram, musiken vävs in. Ta på varma kläder och ta gärna med en hopfällbar pall eller ett sittunderlag. Turens längd är mindre än en kilometer. Guider är Helena och Barbara Sandell (telefon: 0703-49 00 93). Samling vid reservatets parkering vid bron över Kvarntorpsbäcken på Nordkroksvägen (koordinater: 58°22’40.1”N 12°24’28.7”E). Närmaste busshållplats är Västra Vägen, linje 62, gångavstånd 200 m.

 


Foto: Barbara Sandell.

Västerhavsveckan

För att öka kunskapen om de problem och möjligheter Västerhavet står inför anordnas varje år temaveckan Västerhavsveckan. Samtidigt som du får en unik chans att uppleva Västerhavet genom spännande, roliga och äventyrliga aktiviteter, får du ökad kunskap och kännedom om Västerhavets möjligheter och utmaningar.

Under Västerhavsveckan 5- 13 augusti ordnar ett 80-tal arrangörer aktiviteter under, över och vid vattenytan. Då kan du träffa forskare, snorkla, paddla och dyka, njuta av havsnära kustreservat, följa med på sälsafari, upptäcka livet under ytan och mycket mer!

Västerhavsveckan sträcker sig längs hela kusten, från Strömstad i norr till Kullaberg i söder och anordnas av Västra Götalandsregionens miljönämnd. Sommarens upplaga är den nionde i ordningen.

vasterhavsveckan.se

Tunhems ekhagar

Halle- och Hunnebergs rasbranter

Halle- och Hunnebergs platåer