Nyheter

Sök bland våra nyheter

Strandstädning

Det är inte bara strandstädning längs med kusten som vi arbetar med. Ibland behövs det även städas runt sjöar i reservaten. Här är ett lass med skräp från Lilla Slättö, i Färgensjöarna. Naturreservatet ligger i Alingsås kommun.

Förberedelse inför slåtter

I Yxnås har vi förberett inför slåttern med att gått över en yta med jordfräs. På denna yta kommer allt slåtterhö att brännas. Att göra av sig med gräs som slås är en utmaning inom reservatsförvaltning. Det är få som vill ha det, så många gånger slängs det vid/i en skogsdunge, eller som som planerna är här; att elda upp gräset.

Nyheter i Furustad

Ny eldstad och nya reservatsskyltar har satts upp (mer…)

Njut av en utsikt

Ett nytt bänkbord har körts upp till utsiktsplatsen i naturreservatet Kråkebo, i Ulricehamns kommun.

Missa inte att boka en plats den 10:e juni!

Var du en av många som ville lyssna på den digitala föreläsningen om Bohusleden den 26:e maj, men fick inte möjligheten?

(mer…)

Vi är nominerade till Naturbonusen 2020!

Varje år skänker Naturkompaniet 1% av det totala beloppet som deras medlemmar handlat för under ett kalenderår till natur- eller miljövårdsprojekt. Gillar du det vi gör ute i reservaten och längs lederna så rösta gärna på oss! Omröstningen startar den 20 juni. För pengarna tänker vi bygga vindskydd med eldstad och friluftstoaletter. (mer…)

Svårt att besöka med bil

Det är svårt att besöka naturreservatet Tranhult i Marks kommun just nu och ett tag framöver. Viskadalens folkhögskola håller på att bygga om och parkeringen är instängslad. Om du kommer med bil så besök gärna något/några av följande reservat istället: (mer…)

Vandringarna är tillbaka!

Nu är du välkommen att vandra med oss i juni, men…
med anledning av det nya coronaviruset väljer vi att ställa in en del av våra guidade vandringar. På samtliga vandringar som kommer att hållas krävs nu föranmälan! (mer…)

Digital föreläsning: Hållbar vandring längs med Bohusleden

Missa inte den den digitala föreläsningen om Bohusleden som vi håller den 25:e maj i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. (mer…)

Du har väl inte missat våra vandringstips?

Varje vecka publicerar vi nya vandringstips på vår hemsida.
Veckans tips är Rörö. Ett reservat som är trevligt att besöka året om.

Klicka här för att se alla våra vandringstips.