Nyheter

Sök bland våra nyheter

Vi är nominerade till Naturbonusen 2020!

Varje år skänker Naturkompaniet 1% av det totala beloppet som deras medlemmar handlat för under ett kalenderår till natur- eller miljövårdsprojekt. Gillar du det vi gör ute i reservaten och längs lederna så rösta gärna på oss! Omröstningen startar den 20 juni. För pengarna tänker vi bygga vindskydd med eldstad och friluftstoaletter. (mer…)

Svårt att besöka med bil

Det är svårt att besöka naturreservatet Tranhult i Marks kommun just nu och ett tag framöver. Viskadalens folkhögskola håller på att bygga om och parkeringen är instängslad. Om du kommer med bil så besök gärna något/några av följande reservat istället: (mer…)

Vandringarna är tillbaka!

Nu är du välkommen att vandra med oss i juni, men…
med anledning av det nya coronaviruset väljer vi att ställa in en del av våra guidade vandringar. På samtliga vandringar som kommer att hållas krävs nu föranmälan! (mer…)

Digital föreläsning: Hållbar vandring längs med Bohusleden

Missa inte den den digitala föreläsningen om Bohusleden som vi håller den 25:e maj i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. (mer…)

Du har väl inte missat våra vandringstips?

Varje vecka publicerar vi nya vandringstips på vår hemsida.
Veckans tips är Rörö. Ett reservat som är trevligt att besöka året om.

Klicka här för att se alla våra vandringstips.

Fångstvirke i naturreservatet Sjöbotten

Nu kan du se fångstvirke i naturreservatet Sjöbotten, Vänersborgs kommun. Samtidigt gynnas lövträdsbeståndet i naturreservatet. Fångstvirke ett sätt att bekämpa granbarkborrar. Granbarkborren är en liten skalbagge som gnager gångar under barken på granar. (mer…)

Pågående undersökning: Hur påverkar Covid-19 ditt friluftsliv?

Mistra Sport & Outdoors är ett forsknings- och samverkansprogram för att skapa kunskap och lösningar för ökad hållbarhet inom idrotten och friluftslivet. Vill du vara med och bidra till att öka kunskapen om idrott, friluftsliv och ett mer hållbart samhälle i framtiden?
(mer…)

Borttagning av stängsel

I våras revs ett gammalt viltstängsel i Ålstadnäset, i Trollhättans kommun. Stängslet sattes upp för att skydda en plantering av ekar och hade gjort sitt.

En ny rastplats

Ett bord har placerats ut på Överön, i naturreservatet Nordre älvs estuarium i Kungälvs kommun.

Ny hemsida för Kuststigen!

Nu har vi lanserat den nya hemsidan för Kuststigen!
Få inspiration och hjälp med att planera en trevlig tur på en av Västsveriges vackraste leder.

https://kuststigen.se/