Nyheter

Sök bland våra nyheter

Utökning av fålla

I Tånga hed, Vårgårda kommun, har fållan för blomman klockgentiana utökats. Förhoppningen är att den ska sprida sig i de nya delarna. Anledningen att fållan finns är att kunna reglera när betesdjuren betar där, så att de inte äter upp blomstänglarna. Det finns en ovanlig fjäril som är beroende av klockgentian och myror.
Läs mer om detta samband och om reservatet i vår folder HÄR.
Vad är det gråa i förgrunden? En hejare som man slår ner stolpar med.

En fikaplats för fler

Nu går det att sitta vid nya tillgänglighetsanpassade bord, som bytts ut i naturreservatet Hullsjön, i Trollhättan och Vänersborg kommun.

En förbättrad väg

Vägen upp till Översjön i Svartedalen, i Kungälvs kommun, är lagad. Det kraftiga vårregnet gjorde att vägen blev svårframkomlig. Vägtrumman byttes ut och det har grusats upp.

Ny låda

Lådan för gästboken i Skårtebo, i Tranemo kommun, har bytts ut. Vad står det i den tro? Ta en tur dit om du är i närheten, passa på att ta en fika vid något av borden.

Slut för i år

Årets naturvårdsbränningar är avklarade. I förra veckan var det ljungbränning i två av reservaten som vi förvaltar; Vallda sandö och Älgön.

Fram med lövskogen och betet

Gran har avverkats för att skapa lövskogsmiljöer och betesmark i Forsbo naturreservtat. i Melleruds kommun. Arbetet är i sin slutfas. Vi kommer att göra ett uppehåll för att inte störa växter och djur och återupptar arbetet i höst.

Ved i Sumpafallen

Vedklyven togs fram i veckan för att klyva ved till vedförrådet i reservatet Sumpafallen, i Falkenbergs kommun. Tänk på att elda sparsamt, så att veden räcker till så många som möjligt.

För en trevlig utflykt

Det gamla vindskyddet vid Övre Långevatten i Svartedalen, Kungälvs kommun, är ersatt med ett nytt. Det går en stig runt sjön och vindskyddet ligger vid norra delen.

Puts väck

Det blev flera rejäla högar med grenar vid lindarna, i Hulans naturreservat (i Lerums kommun), vid förra årets hamling. Dessa är nu borttagna.

Väg avstängd

Vägen till Verleskogens p-plats är avstängd. Vårfloden har varit kraftig och har gjort den oframkomlig. Skadorna kommer givetvis att lagas, men vägen är avstängd fram tills dess.