Nyheter

Sök bland våra nyheter

Traktorn hjälper till

Vid slåttern så brukar det mest tidskrävande vara att bärga bort allt det slagna gräset. Nytt för i år är att vi har haft en liten traktor för bortforsling av gräset i reservaten Klippan(Härryda kommun) och Mårtagården(Kungsbacka kommun).  Med traktorn så går det gått snabbare och det är mycket snällare för kroppen.

Parkeringar avstängda i Svartedalen

Söndagen den 20:e september 2020 kommer SM i orientering hållas  runt Bottenstugan, i Svartedalen. Parkeringarna runt Bottenstugan kommer den dagen att vara avstängda för allmänheten, eftersom de behövs för arrangemanget.

För dig som längtar ut…

Vill du ha tips på 5 vackra platser, 5 dagsturer & fler än 5 vindskydd?
Vill du ha svaret på en av de vanligaste frågor vi får; hur är det med tältning i ett naturreservat? (mer…)

Slåttertiderna är över

Nu är slutspurten över; slåttermarkerna som vi har hand om är slagna. Här är ett foto från slåtter med bland annat traktor i naturreservatet Furustad, i Dals eds kommun, i slutet av augusti.

En enkät

Göteborgs universitet och Göteborgsregionen genomför en kartläggning över hur friluftslivet och vistelser i naturen har påverkats av den rådande Coronapandemin.

Var med och hjälp till genom att fylla i enkäten nedan.

https://new.maptionnaire.com/q/2br7o8j8omr4

Dags för renovering

Taket på Västkuststiftelsens hus, ute på Ramsön, började renoveras för tre veckor sedan. Renoveringen beräknas ta totalt 1,5 månader. Fotot togs då byggställningarna hade kommit upp.

Fortsatt gränsmarkering

I mitten av juli gränsmarkerades en del av naturreservatet Långemossen som ligger i kommunerna Lilla Edet och Trollhättan.

Flytt av betesdjur

Det är inte alltid bara att släppa på djur ut på betesmarkerna för hela säsongen. Exempelvis behöver man ibland växla mellan betesmarker för att (mer…)

Röjning och planer

För ungefär tre veckor sedan röjdes stigen och parkeringen i naturreservatet Valdalsbergen. Stigens markeringar kommer att förbättras och kompletteras under sensommaren/hösten i år. Naturreservatet ligger i Lilla Edets kommun.

Blåsigt värre

Det har varit kraftig vind vid flera tillfällen under sommaren, vilket har medfört att räd har fallit över vägar och stigar. Vi försöker få bort dessa i mån av tid. Här är ett foto från Svartedalen på ett träd som har tagits bort.