Foto: Anders Stagen, Karin Meyer, Mats Johansson, Mikael Boström, Roy Andersson, Thomas

om_guidade_vandringar

Om guidade vandringar

Vandringarna vänder sig till alla som vill komma ut och njuta av vår natur. Det krävs inga förkunskaper och det kostar inget att följa med. Med skor och kläder anpassade efter väder samt matsäck och en stor portion nyfikenhet får man mest behållning av vandringen.

Växter
Många av våra guider har växter som specialintresse, så chansen är god att du får lära dig något om växter oavsett vandring. Men De vilda blommornas dag firar vi söndagen den 19 juni 2016.

Naturfotografering
De duktiga naturfotograferna ger dig sina bästa tips för att dina foton ska bli bättre. Ta gärna med dig din egen kamerautrustning på dessa vandringar.

Kulturmiljöer
En del naturreservaten innehåller fornlämningar och andra kulturspår med en spännande historia. Håll utkik efter symbolen ⌘ (kringlan) som uppmärksammar att det är en vandring i särskilt värdefulla kulturmiljöer.

Västerhavsveckan
Västerhavsveckan är ett initiativ av Västra Götalandsregionens miljönämnd för att uppmärksamma Västerhavets betydelse och väcka engagemang för havsmiljön. 2016 är Västerhavsveckan 6-14 augusti och då medverkar vi med några extra vandringar vid havet. Fler aktiviteter under den här veckan finns på www.vasterhavsveckan.se.

GRACE
Grace är ett stort restaureringsprojekt med fokus på skärgårdsmiljöer. Genom att bränna, röja och beta ska vi återfå blommande betesmarker och ängar på många öar och halvöar inom olika områden. GRACE-symbolen visar att det är en vandring i ett område som berörs av projektet.