Till innehåll på sidan

Dalslands och Sveriges fem huvudnaturtyper

Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

I detta relativt nya reservat visar och berättar guiden om vad vi ser under vandringen på ett enkelt och lekfullt sätt. Vi passerar genom de fem vanligaste naturtyperna i Dalsland såväl som i Sverige, då Dalsland är ett Sverige i miniatyr.

Vid denna tid på året bör blomsterprakten vara som störst, så en del tid kommer att läggas på att se på blommorna. Vi tittar tillsammans och tar reda på vilka växter vi hittar.

Vandringen går i lugn takt för att hinna se och lära om det vi ser och är cirka fem kilometer lång. Alla kommer att lära sig något nytt och vi kommer att komma ihåg mycket av det ni lärt oss även efteråt.

Vandring som passar för hela familjen.

Ta med mat för en matrast, sittunderlag, vatten och kläder efter väder. De som har får även gärna ta med sig flora och fågelbok, eventuellt även kikare.

Vi samlas vid parkeringen vid Upperudds sluss klockan 10:00 för vidare transport till reservatets lilla parkering, vi behöver eventuellt ställa några bilar ute vid slussen. Kom i god tid!

Sträcka: 5 kilometer
Samlingsplats: Vid parkeringen vid Upperuds sluss (https://maps.app.goo:gl/aPdtWoMRMw7NhhVg8)
Vägbeskrivning/läge: Upperud ligger cirka 14 kilometer norr om Mellerud. Från E45, följ skyltning mot Håverud och sedan Upperud.
Närmsta hållplats: Upperud slussen

Samlingsplats: 58.813925, 12.437025

Vägbeskrivning till 58.813925, 12.437025