Till innehåll på sidan

Guidad kajaktur på trolsk skogssjö

Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Följ med på kajakpaddling och upplev Vristulven som är en trolsk skogsjö med otaliga öar, holmar och vikar. I sjön finns aktiva bäverhyddor och ett rikt fågelliv. Här häckar bl.a. fiskgjuse, häger och storlom. Den här turen är lämplig som en familjeaktivitet.

Vi paddlar i lugnt tempo och gör stopp för att fika, vila och kanske för att ta ett dopp. Turen går nära land och här blir det inga höga vågor så även nybörjaren och barnfamiljen kan delta. För familjer finns antingen möjlighet att paddla en vuxen och ett barn i en tandemkajak eller två vuxna och ett stort/två små barn i en kajak med en extra sittbrunn i mitten.

Turen går vid två tillfällen. Den 6 maj och den 9 september. På den första turen så får vi troligen se fiskgjuse då de återkommande häckar på en ö i sjön. På den andra turen kan de redan ha flyttat söderut vilket de gör i augusti/september. Bävern är vanligen mest aktiv i gryning och skymning vilket innebär att vi kommer att se bäverhyddor och spår av bäver men troligen inga bävrar.

• Tag med egen matsäck
• Tag med ett fullt ombyte kläder
• Du behöver inte ha paddlat tidigare
• Kajak ingår inte. Om du inte har en egen kajak eller kanot så kan du hyra en fullt utrustad kajak för 200 kr/person.

Föranmälaninfo@vanernoutdoor.se eller Tfn: 0735-81 82 82. Max 20 deltagare.
Ange: Namn och mobilnummer för varje deltagare. Om du/ni vill hyra till kajak så behöver vi också veta din/er vikt och längd.

Sträcka: 6 km.
Samlingsplats: Efter anmälan får du en bekräftelse med en nål på Google maps. Då kan du enkelt få en vägbeskrivning till startplatsen.
Vägbeskrivning/läge: –
Närmsta hållplats: –