Till innehåll på sidan

Historiska vingslag

Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
Fågeltornet i Sunnanå. Foto: Carin Larsson.

En historisk inblick i Sunnanå Hamnområde. Stenmagasinet som finns här är troligen byggt på ruinerna av en gammal försvarsborg från 1300-1400 talet. Senare präglades området av tegelbruk, sågverk, järnvägsbyggnation och marknadsplats. Den viktiga järnvägen som fraktade såväl timmer som folk till Norge och finns till större delen kvar än i dag.

Livet idag är annorlunda i området. Dagens Sunnanå handlar om trollingfiske, fritidsboende och en ökande skara åretruntboende.

Vi går en bit utefter den gamla banvallen, på stigar och spänger i naturreservatet och kollar in fågellivet utefter Holmsån, med vanliga och mera ovanliga säsongsgäster. Vandringen är inte lämpad för barnvagnar eller rullstolar, men fungerar ypperligt för hund. Ta med en fika och njut av fåglarna från utsiktstornet.
Gång på stig och över spångar i relativt lättvandrad terräng, med någon lite svårare passager och i lugnt tempo, cirka 3 km. Kängor rekommenderas vid fuktig väderlek.

Vi bjuds på sång av Simone van der Wal under några stopp längs vägen. Samarragemang med Dalslands ornitologiska förening och Dalskogs tennisklubb och byalag.

Föranmälan: Krävs ej.

Samlingsplats: Hamnmagasinet i Sunnanå

Vägbeskrivning till Hamnmagasinet i Sunnanå