Till innehåll på sidan

Kultur, ö-liv och Klingkyrka

Laddar Evenemang
Foto: Anette Bargel, Salta guiden

 

Turen 14 augusti är nu fullbokad. Vänligen maila info@saltaguiden vid intresse, så samlar guiden deltagare till en ny dag. Skriv med antal personer samt ditt mobilnummer så återkommer guiden till dig. Mvh Anette Salta Guiden. 

 

Vi börjar med skärgårdstur från Lysekil ut till ön dryga 30 minuter, med ideella passagerarbåten Harry med tändkulemotor. Stora Kornö är en uppskattad ö utanför Lysekil, som ägs av öborna. Här kan man uppleva ett genuint ö-samhälle, ett marint kulturlandskap och intressant geologi. Vi får en guidad promenad i samhället och vandrar sedan på ön. Besök i Klingkyrka, en intressant grotta bildad av havet. Vackra vyer ut mot skärgård och horisont, och lummig grönska, flora och skärgårdshus. Guiden är uppvuxen i Lysekil, är hemtam på ön och är auktoriserad Bohuslänguide.

Vi vandrar 3-4 km totalt, i mestadels lätt terräng. Vi ska över rullstenar på ett ställe.

Båttransport: 270 kr/person, betalas vid bokningen. Båten är bokad för oss, så kom i tid för avgång.

Ta med: din biljett (i telefonen eller som utskrivet papper, visas för guiden vid ombordstigning), matsäck med lunch och dryck, och en vindtät jacka. Gärna badkläder, vi gör ett badstopp.

Samlingsplats: Anderssons kaj, Lysekil (https://goo.gl/maps/aEf6exnFGqpk286aA). Var på plats 09.30 för ombordstigning. Närmsta hållplats strax intill, heter Södra hamnen. Parkering finns längs kajen eller på Rosvikstorg (app easypark).

Föranmälan: Läs mer och boka din plats här: https://bit.ly/3cHD8CC, senast 5 augusti. Bindande bokning p.g.a. båthyra. Max 30 deltagare.

Samlingsplats: Anderssons kaj, Lysekil

Vägbeskrivning till Anderssons kaj, Lysekil