Till innehåll på sidan

Nattvandring i Änggårdsbergen

Laddar Evenemang

Upplev naturen i mörkret!

Vi träffas vid entrén till Botaniska trädgården i Göteborg (närmaste hållplats Botaniska Trädgården) och vandrar i mörkret genom Änggårdsbergen, naturreservatet som ligger precis bakom Botaniska Trädgården. Vi kommer att uppleva skogen i mörkret och se hur mycket vi fortfarande kan se på natten.

Ta med en pannlampa eller en liten ficklampa som har ett svagt ljus och gärna ett rött ljus, men var beredd på att gå större delen av promenaden i mörker, helt utan ljus. Ta med något att äta och dricka, som en flaska vatten, en termos med varm dryck och en macka eller liknande. Vi tar en fikapaus mitt under promenaden efter cirka en timmes vandring. Ta med ett sittunderlag om du vill och varma kläder.

Vi kommer gå delar av vägen i stillhet för att kunna lyssna på skogen. Stigarna är för det mesta jämna och lätta att gå på på dagen, men samma promenad kan vara utmanande i mörker. Det här är din chans att prova just nattvandring i den trygga miljön av en grupp. Barn och kopplade hundar är varmt välkomna, men stigen är inte lämplig för barnvagnar. Det är gratis att delta. Välkommen till en afterwork i skogen!

Sträcka: 5 kilometer
Samlingsplats: Entrén till Botaniska Trädgården (https://maps.app.goo:gl/GAmT8HoPdnKckxkt8)
Vägbeskrivning/läge: Botaniska trädgården ligger centralt i Göteborg, nära Slottsskogen och Sahlgrenska sjukhuset
Närmsta hållplats: Botaniska Trädgården

Samlingsplats: 57.683093, 11.949907

Vägbeskrivning till 57.683093, 11.949907