Till innehåll på sidan

Natur och kultur i unik miljö

Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
Marstrand. Foto: Pelle Dalberg.

Vi börjar med en kortare sträcka genom sta’n längs Långgatan ner mot Kungsplan (även kallad Badhusplan) och får höra om Oscar II:s regelbundna besök under 20 år. Vidare upp i Hagabackarna, genom det trånga Nålsögat, tittar ut över Hakefjordens mynning och hör om världens enda minsprängda hus. Vid Sankt Eriks vik lämnar vi vägen runt ön och tar oss genom Sankt Eriks park, anlagd i slutet av 1800-talet för badgästernas förströelse. Utsikten från gamla lotsutkiken är magnifik! Hur är det med Offerlunden? Har gudaoffer verkligen skett där? Vi vandrar vidare förbi Carlstens fästning och avslutar dagen med ett besök på hembygdsföreningens museum vid Rådhuset. Under vandringen tittar vi också på de vårväxter som grönskar och de fåglar som behagar visa sig eller höra av sig.

OBS! Räkna med god tid för ev. parkering på Koön och för färjeresan till Marstrandsön. Enkel tur- och returbiljett (34 kr) kan köpas med Swish här: https://www.marstrandsfarja.se/kop-biljett/enkelbiljett.
Det går ej att köpa enkelbiljett av Västtrafik för färjan, men vissa dygns- och periodbiljetter är giltiga, för priser se: https://www.vasttrafik.se/reseplanering/reseplaneraren/ (ange hållplats Marstrands färjeläge och Marstrandsön).

Sträcka: 2,5 km.
Samlingsplats: Rådhusgatan 17, Rådhuset vid Torget, Marstrandsön (https://goo.gl/maps/rodc5MDRSVsA7NAJ9, 57.887470, 11.581911).
Vägbeskrivning/läge: Marstrand ligger ca 25 km väster om Kungälv. För att komma till Martrandsön behöver du ta färjan. Parkering finns i närheten av färjeläget. Se information ovan.
Närmsta hållplats: Marstrandsön, ca 400 m.

Samlingsplats: 57.887470, 11.581911

Vägbeskrivning till 57.887470, 11.581911