Till innehåll på sidan

Pausa vardagen och smaka på naturen

Laddar Evenemang

Välkommen till en växtvandring längs Lärjeån! Traska med Anne från Tikitut längs den kontrastfyllda Lärjeån till Linnarhult och Eco Agroforestry Recreation Center. Under denna naturupplevelse smakar vi på vilda ätliga växter, pausar vardagen och upptäcker vad naturen ger just nu. Plocka själv några växter för att använda hemma!

Under vandringen får vi också provsmaka på Annes goda pesto och annat spännande som hon lagat med naturens vilda ingredienser. Vandringen ger inblick i hur vi kan dra nytta av naturens skafferi och ta ansvar för hur och av vad mat görs. Väl framme träffar vi på de som driver Eco Agroforestry Recreation Center och har möjlighet att ställa frågor medan vi fikar. Anne är utbildad inom bland annat Agroforesty och har studerat kurs i Botanisk kännedom på Göteborgs universitet.

Vägens tillgänglighet: Vi går på grusvägar, leder, men också kuperad skogsterräng. Några branta backar förekommer.

Måste: Skor och bekväma kläder anpassade efter väder.

Annat: Ha gärna med egen fika och en påse till eventuella växter.

OBS! Vandringen avslutas vid Eco Agroforestry Center. Om du kommer med bil behöver du planera in tid för att ta dig tillbaka från Eco Agroforestry Center till startpunkten i Bergsjön (gå tillbaka samma väg vi gick eller ta en buss från Linnarhult till Bergsjön). Kommer du med buss till startpunkten kan du ta bussen från Linnarhult dit du ska – men titta gärna innan att förbindelserna passar dig.

Sträcka: 4,5 kilometer
Samlingsplats: Vid skogsvägen vid korsningen Stjärnbildsgatan/Ljusårsvägen (https://goo.gl/maps/FNhNHWKgcTGk2JYm9) i Bergsjön
Vägbeskrivning/läge: Startplatsen ligger i östra Göteborg och nås enklast med kollektivtrafik
Närmsta hållplats: Vid vandringens start: Merkuriusgatan. Vid vandringens slut: Linnarhultsvägen.

Samlingsplats: 57.762663, 12.068369

Vägbeskrivning till 57.762663, 12.068369