Till innehåll på sidan

Svampvandring i Vättlefjäll

Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Denna vandring är mycket populär, och vi är glada för intresset. Just nu har vi ingen tillgänglig väntelista. Vi uppskattar din förståelse och ser fram emot att ha möjlighet att välkomna dig på kommande vandringar! 

Svampvandring i Vättlefjäll med mykolog Mikael
Kantareller och karljohan är några av de ätliga svamparna man hittar i våra skogar. Men det finns många andra svampar som inte är ätliga men ändå intressanta och fascinerande. Följ med på en skogsvandring i Vättlefjäll där vi tittar på de svampar som finns och lär oss lite om hur de ser ut och hur de lever. Förhoppningsvis hittar vi även ätliga svampar som kan tas hem till köket.

Guiden Mikael Jeppson är mykolog, svampexpert och det är väldigt spännande att höra om allt vi inte vet om svampar.

Längd och vägens tillgänglighet: Det kan blir en kortare eller längre tur beroende på var vi hittar svamp. Vi går på smala stigar i skogsterräng och över stenhällar i kuperad terräng.

Måste: Bekväma kläder och skor anpassade efter väder.

Fika: Har gärna med fika och egen korg för eventuella matsvampfynd.

Sträcka: –
Samlingsplats: Parkeringsplatsen vid slutet av Kryddnejlikegatan, Lövgärdet, Angered (https://goo.gl/maps/NFeQpXc6X6JivxTY6, 57.813711, 12.052441).
Vägbeskrivning/läge: Med kollektivtrafik från centrala Göteborg tar du dig enklast till Vättlefjäll med spårvagn 4 eller 9 till Angered centrum. Ta sedan buss 75 från Angered centrum till hållplats Kryddnejlikegatan.
Närmsta hållplats: Kryddnejlikegatan, ca 700 m.

Samlingsplats: 57.813711, 12.052441

Vägbeskrivning till 57.813711, 12.052441