Börja vandra

Drömmer du om att vandra, men har aldrig riktigt testat? Då är denna vandring för dig! Under den cirka 3 kilometer långa vandringen i vilda och vackra Svartedalen kommer du lära dig massor om vandring. Vilken utrustning du måste ha (och vad du inte måste ha), hur du packar din ryggsäck och vad som bör vara i den och massor med tips på vandringar längs Västkusten är några av sakerna som du kommer lära dig mer om. Målet med denna vandring är att du ska få tillräckligt med information och självförtroende så att du kan bege dig ut på egna vandringar. För Västkusten är ett riktigt eldorado när det kommer till vandringar!

Mötesplatsen är Bottenstugan i Svartedalen. Hit är det svårt att ta sig till och från med lokaltrafik, så bil är att föredra. Vandringen går mestadels längs skogsstigar och klassas som lätt, dock med en och annan stigning. Ta med en fika (macka eller liknande) och något att dricka. På fötterna rekommenderas ett par lättare kängor, men springskor går fint. Är det blött i marken så kommer fötterna sannolikt bli blöta med springskor. Men med tanke på den blygsamma längden på vandringen så är det verkligen ingen fara. Detta är en vandring som ej passar varken barnvagn eller rullstol.

Guide är Fredrik Schenholm. Föranmälan via sms (0731-58 61 63) eller mail (info@detvildagoteborg.se) senast den 19 oktober.

Samlingsplats: https://goo.gl/maps/HwYcY4haj9F2