En tidsresa till Vikingatiden

Här gör vi en tidsresa bakåt i tiden och tittar lite på hur liv och död tedde sig för mer än tusen år sedan, sedan järnålder som i Sverige oftast benämns vikingatiden. Hur kan gravar berätta om vad folk trodde och tänkte? Detta blir en kulturvandring för alla. Inga förkunskaper krävs. Vi går tillsammans igenom vad man kan se och vad man kan gissa sig till utifrån det. Hur såg landskapet ut på den tiden, vad levde man av, hur bodde man, var bodde man? Tillsammans skapar vi en saga/historia om de människor som bodde här då. Vi åker även vidare till några andra gravfält i närheten och avslutar vid Äng inne i Ed.

Det blir kort och enkel vandring för vi går bara runt på gravfälten och åker tillsammans mellan de olika gravfälten. Ta gärna med en stol/pall/sittunderlag så att du kan sitta bekvämt när vi skapar vår saga/historia om de som ligger begravda här.

Så packa ner fikat i ryggsäcken och kom med!

Sammarrangemang med Dalskogs tennisklubb och byalag.

Samlingsplats: Hindalebyns gravfälts parkering längs med väg 166, ca 4 km sydost om Ed (https://goo.gl/maps/FQEDYmWp7E7FvFG17). Närmsta hållplats är Hindalebyn, Dals Ed.

Svårighetsgrad: Lätt vandring

Föranmälan: senast dagen innan via telefon/sms till 0708-602913. Max 30 pers.