Vi gör vandringsstavar till vandringen

Önskar du en vandringsstav på dina vandringar i naturen? Här får alla som vill göra sig en vandringsstav och sen även lära sig hur man använder en den på ett bra sätt när vi går fram och tillbaka till Sörknatten. Det kan vara lite svårt i början att veta hur man bäst använder sig av staven. Men man kan ha väldigt mycket nytta av en bra vandringsstav när man är ute och vandrar. Detta är en vandring som passar alla åldrar och alla kunskapsnivåer. Ta med hela familjen och en matsäck för en matrast, sittunderlag och glöm inte vatten! Vandringen är 3 km lång och bitvis lite branta partier där en vandringsstav är till stor hjälp. Om du har ett ämne till en vandringsstav får du gärna ta med den och även kniv om du har det. Guiden, Helena Sellering (telefon: 0708-60 29 13), har med sig stavämnen som ni får, knivar och lite annat som behövs för att göra en bra vandringsstav som ni får låna om ni inte har egna saker med er.

Samling vid parkeringen i SÖDRA änden av Sörknattens naturreservat. Koordinater för samlingsplatsen är: 58°52’38.6″N 12°28’35.0″E.

Vägbeskrivning: Kör på vägen som går på västra sidan om sjön Ånimmen. Från byn Känsbyn är det skyltat mot naturreservatet. Följ skyltningen fram till reservatets parkering.

Samlingsplats: https://goo.gl/maps/kqK7rLfkfFv