Nyheter

Sök bland våra nyheter

Fullbokad! – Prat och vandring med biolog

Tegelbock på prästkrage. Foto: Jan Uddén.

OBS! Vandringen är fullbokad. Det går inte längre att anmäla sig.

Tillsammans med oss på Tikitut vandrar du på leder i Lexbybergen och njuter av det vackra landskapet. En vandring som ger möjlighet att uppleva naturen med alla sinnen. Extra fokus kommer vara på växter och fåglar. Passa på att fråga om allt du undrar över i naturen! Ta gärna med egen fika. Längd: Vandringen är på 7-9km. Avslut: Busshållplatsen Rymdtorget. Måste: Skor och kläder anpassade efter väder. Vägens tillgänglighet: Vi går på smala stigar i kuperad skogsterräng. Minst två brantare backar och blötare områden förekommer. Ring gärna för att höra mer (Ulla, telefon: 0707-23 35 78).

Samlingsplats: Busshållplats Bergsjödalen (https://goo.gl/maps/r9yvx69ztGVRpi4e8)

Föranmälan: till ulla@tikitut.se senast 16 juni.

Svårighetsgrad: Krävande vandring

Guide: Tikitut-guide och biolog Aron Rose Melz

Lexbybergen

Vårexkursion

Obs! Vandringen är inställd!

Vi hoppas kunna se bland annat fågelarv, tysklönn, amerikansk nejlikrot, vitrapunkel, parkgröe, vitfryle, lundvårlök, desmeknopp, gullpudra medan fåglarna hälsar oss och våren välkomna. Relativt lätt vandring ca 2 km, stövlar endast vid regn. Samarrangemang med Botaniska Föreningen i Göteborg och Västergötlands Botaniska Förening.

Samlingsplats: Sydsidan Jonsereds järnvägsstation (https://goo.gl/maps/AyDBzjym4HCNAVSo9)

Svårighetsgrad: Medelsvår vandring

Krävande vandring för starka ben

Den här vandringen passar dig som söker en fysisk utmaning. Vi vandrar 20–25 km i snabb takt och har endast korta pauser för att fylla på med vatten och energi. Under pauserna får vi höra om det typiska västsvenska sprickdalslandskap vi vandrar igenom. Guide är Mattias Lindholm, naturvårdsintendent på Göteborgs naturhistoriska museum (telefon: 0702 – 95 86 66). Medtag en rejäl vattenflaska och fika som intas mitt på dagen. Detta kan kompletteras med en påse torkad frukt, nötter och choklad som man lätt kommer åt under vandringen. Lämplig klädsel är ”lager på lager-principen” som anpassas efter den hårda ansträngning som dagen kommer innebära. Samling vid Skatås motionscentrum, vid anslagstavlan med klockan. Skatås nås med spårvagn 5, hållplats Welandergatan, och en kort promenad.

Samlingsplats: https://goo.gl/maps/wWPBEVfDizH2

Knipeflågsbergen

Bokedalen