Nyheter

Sök bland våra nyheter

Naturvårdsbränningarna den senaste tiden

De senaste veckorna har det eldats för fullt. Gårdshult(Halmstad kommun) är den senaste färdigställa eldningen. Innan dess har det eldats på Musön, samt Lilla Köttö(Veddöarkipelagen). Båda områdena ligger i Tanums kommun.

Andra reservat som det har gjorts naturvårdsbränningar i,  tidigare i år är bland annat:

(mer…)

Arbete för öppna marker

I mars månad restaurerade vi en yta i naturreservatet Kollungeröd vatten. Sly röjdes bort , så att betesmaken vid sjön utökades. Den ytan hindras dels från att växa igen och bli till skog, samtidigt som det kommer gynnar fågellivet. Reservatet ligger i Orust kommun.  (mer…)

”Hej! Var hittar jag information om era guidade vandringar?”

Den senaste tiden har vi fått in många frågor om våra guidade vandringar. Vi hoppas på att du ska kunna följa med oss ut i vår fantastiska natur, men under rådande omständigheter vet vi inte hur det kommer bli.

Vi inväntar beslut om nya direktiv den 3:e maj och efter det fattar vi beslut om vandringarna. Om det sker tillräckligt stora lättnader i Folkhälsomyndighetens rekommendationer, så kommer vandringarna kunna bli av. (mer…)

Tre små arkitektritade vindskydd

På skärtorsdagen Invigde vi tre nya vindskydd. De är ritade av Chalmersstudenten Nellys Elfving ; en av två pristagare av ”Västkuststiftelsens pris för utmärkt friluftsdesign” 2019.

(mer…)

Hjälp till under påskhelgen

Vi är många som vill passa på att vara ute och njuta under påskhelgen. Därför kommer vi inte tipsa om några enstaka områden. Istället så tipsar vi om alla egentligen. För det finns så många vackra reservat att upptäcka 🥳. Cirka 700st i Västra Götaland och Halland, samt över 5200st i Sverige.

Hjälp till med att minska trängseln under påskhelgen (särskilt på parkeringarna) genom att: (mer…)

Dåliga vägar och en avstängd väg

Vintern har gått hårt på många av grusvägarna som leder till flera av reservaten som vi förvaltar. Det går inte att ta sig med bil till Verleskogens reservatsparkering. Vägen dit har så stora skador att vi har för tillfället stängt av den. Reservatet ligger i Ale kommun. Även vägen till Brurmossen, i Åmåls kommun, är tyvärr dålig.

Ny led på gång

Uppmärkning av Kroppefjällsleden, som kommer att sträcka sig genom flera naturreservat, är i full gång. Förhoppningsvis är märkningen färdig om någon månad.

Naturvårdsbränning i Gårdshult

Medan solen skiner och alla vårtecken börjar komma, är krattningen av brandgator i full gång. Här pågår de sista förberedelserna inför en naturvårdsbränning i Gårdshult, som kommer ske i april. Reservatet ligger i Halmstads kommun och är det sydligaste av områdena som vi förvaltar.

Ett vårtecken för oss!

I fredags sjösattes vår arbetsbåt Tilia, efter att hon blivit servad i Strömstad. Nu drar arbetet igång tillsammans med henne i reservaten norr om Tjurpanna, som till exempel Trossö-Kalvö-Lindö.

Tack vare tjälen har ett efterlängtat arbete kunnat utföras.

Vid Kvistströms naturreservat, har det varit möjligt att hårdgöra stigen stigen in till reservatet. Även bron över bäcken har lagats. Dessutom har en rundslinga(blå färg) markerats. Varning!
(mer…)