Nyheter

Sök bland våra nyheter

Från lerig till grusad stig

I slutet av oktober grusades den blöta stigen från parkeringen vid Lunnanetjärnen i Kroppefjälls naturreservat, i Färgelanda kommun.

(mer…)

Nedtagning av träd

För en månad sedan togs ett antal träd ner vid en lada, samt träd döda i askskottsjuka längs kanten till en kanal som tillhör ett kraftverk i naturreservatet Mölarp, i Borås kommun.

Digital föreläsning i november!

Kvällen den 23:e november är säkrad.
Nu finns det ytterligare ett tillfälle att höra vår populära digitala föreläsning om Bohusleden. Se Bohusleden ur ett nytt perspektiv. (mer…)

Nytt i Bråtaskogen

För knappt två veckor sedan sattes en eldstad med bänkar upp i Bråtaskogen. Naturreservatet ligger i Härryda kommun och Västkuststiftelsen tog över förvaltningen av reservatet tidigare i år.

En av många årets röjningar

Nyligen röjdes parkeringen för naturreservatet Börs flåg. Det är ett mindre reservat med ett fågelskyddsområde. Reservatet ligger ca 8 km norr om Stenungsund.

Jakt i naturreservat?

Bra att veta vid den här tiden på året, är att jakt även kan pågå i naturreservaten. Som reservatsbesökare behöver man inte vara rädd. Jägarna vet att det kan finnas folk ute. Tänk på att inte klappa jägarnas hundar utan tillåtelse. Som vanligt gäller det att visa hänsyn till naturen och andra människor som vistas i reservaten.

Betesputsning på Ramsön

Det har betesputsats ute på Ramsön, så att tuvorna med veketåg inte breder ut sig på markerna. Fotot visar före(till vänster) och efter(till höger) betesputsning. Betesdjuren är våra bästa naturvårdare, men de vill inte äta upp allt. Veketågen är ett exempel på sådant som de brukar rata.

Foto: Håkan Aronsson

Hurra! Nu ska vi få fortsätta att utveckla leder i Västsverige.

Efter ett beslut av Västra Götalandsregionen igår, har vi fått i uppdrag att i tre år vara samordnare för projektet ”Utveckling av hållbara och kvalitetssäkrade leder” . (mer…)

Renovering av bro

I augusti renoverades bron i naturreservatet Mölarp, Borås kommun. Brädorna som traktorn kör på vid in-och utsläpp av betesdjur var ruttna.

 

Naturbonusen 2020

Vi vann! Tack alla som röstat på oss och tack Naturkompaniet! Nu ska vi bygga grillplatser, vindskydd och toaletter i Svartedalen och Vättlefjäll för pengarna.

(mer…)