Strandstädarkartan

Använd Strandstädarkartan när du bestämt dig för att städa en strand! Ladda ner appen via App Store eller Google Play – eller besök strandstädarkartans hemsida. Där lotsas du till ett formulär där du väljer vilken typ av markering du vill placera ut, beroende på åtgärd:

  • Har du städat en strand och fört bort skräpet kan du välja ”Städat”. Fyll i formuläret och skicka in. Bra jobbat! Bifoga gärna före- och efterbilder.
  • Har du städat en strand, men saknar möjlighet att frakta bort säckarna välj ”Hämtbehov”. Fyll i formuläret och särskilt ”Beskriv med text …”. Zooma in för att lägga markeringen exakt där skräpet står. Bifoga gärna en bild på skräpets placering. Kommunen eller Västkuststiftelsen kommer att hämta skräpet så fort de får tid och tillfälle.
  • Ser du en nedskräpad vik eller strand, välj ”Städbehov”. Markera med röd flagga, fyll i en kort beskrivning och bifoga bilder. Om du planerar en städdag och vill bjuda in fler frivilliga, markera då med en ljusblå flagga och fyll i datum och information om den planerade städningen.

Längs Bohuskusten finns sex så kallade OSPAR- stränder som är markerade med en rund röd symbol. Dessa utgör referensstränder och skall INTE städas av allmänheten. Läs mer på OSPAR.

Era rapporter är till stor hjälp för oss i arbetet mot den marina nedskräpningen!

Artiklar inom strandstädning

Visa fler inlägg