Till innehåll på sidan

Genom urskog mot makalös utsikt

Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Halle Vagnaren bjuder på en varierande natur, men främst en urskogslik tallskog med över 300 år gamla tallar och en hänförande utsikt över skärgården. På väg upp till toppen går vi genom en skog som hösten 2019 besöktes av en tromb, här ser vi resultatet av naturens krafter. Från toppen belägen 120m över havet, kan man vi klart väder se topparna på Lifjäll och Gausta i Norge. Vi ser även ut över två marina nationalparker Kosteröarnas och Hvaleröarnas.
När vi går vidare och vänder blicken in över land ser vi även där över till Norge och Bohusläns högsta topp Björnerödspiggan på Löveråsfjället. Vandringen fortsätter ner mot den vackra Vagnsjön i sin dal med lövskog och kulturhistoriska spår.

Vandringen är 4-6 km i bitvis krävande terräng, men vi tar det försiktigt och anpassar hastigheten efter gruppen. Vandringen tar 3-4 timmar. Ta med matsäck så tar vi en paus när vi kommer upp på toppen. Under vandringen kommer vi att berätta om traktens kulturhistoria och den intressanta mätpunkt som finns uppe på toppen och som ingår i ett mätsystem av höga punkter. Vi ser också på blommor och djur som vi träffar på.

Föranmälan: Ring eller SMS:a guiden. Max 10 deltagare.

Samlingsplats: Halle-Vagnaren reservatsparkering, Skärjebacken

Vägbeskrivning till Halle-Vagnaren reservatsparkering, Skärjebacken