Till innehåll på sidan

Kvällsvandring med skogsbad

Laddar Evenemang

Välkommen på ett guidat skogsbad, där du genom enkla övningar öppnar dina sinnen och upplever naturen på ett nytt vis. När du skogsbadar så ”badar” du med dina sinnen. Studier på skogsbad som gjorts på olika håll i världen har kunnat påvisa avsevärt minskade nivåer av stress, ett stärkt immunförsvar, sänkt blodtryck, förbättrad kognitiv förmåga, minskade nivåer av ångest och depression samt ett ökat psykiskt och fysiskt välbefinnande.

Vi går med långsamma steg in i den vackra skogen i Rådasjöns naturreservat. Där saktar vi in ytterligare och du blir guidad att ta in naturen runt dig med ett sinne i taget.

Vi vandrar 1-2 kilometer i lugnt tempo, på stigar och i delvis kuperad terräng. Ta med dig ett sittunderlag och en extra tröja, då vi kommer att vara mycket i stillhet. Vill du så ta också gärna med dig lite fika att avnjuta efter turen.

Sträcka: 1-2 kilometer
Samlingsplats: Vid naturreservatstavlan vid parkeringen på Råda säteri (https://goo.gl/maps/vJSx6qJmeHTyHhcK7)
Vägbeskrivning/läge: Råda säteri ligger strax väster om Mölnlycke. Kollektivtrafik: X4 från Göteborg till Mölnlyckemotet, gå cirka 1 kilometer till Råda säteri.
Närmsta hållplats: Råda säteri, 300 meter

Samlingsplats: 57.660694, 12.089722

Vägbeskrivning till 57.660694, 12.089722