Till innehåll på sidan

Skaftökusten: Gröderhamn-Grundsund

Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
Foto: Anette Bargel.

Vi vandrar den vackra sträckan med omväxlande natur från Gröderhamn till Grundsund. Vi upplever martallar, strandområde, bryggvandring i intressant berg, fjord med utsikt och lövskog. Även skutsamhälle och genuina fiskeorten Grundsund. Guiden berättar om området under vandringen. Vi vandrar dels på vandringsgrusväg, dels på naturstig längs Munkeviksleden där det också är kuperade partier ner till fjorden. Retur via smidiga cykelvägen genom lövskogen. Totalt ca 8,5 km. Vandringskängor eller stadiga skor rekommenderas. Vi börjar vandringen med naturreservatet Gröderhamn och den äventyrliga brant-leden Korpelia (eller via väg för den som vill). Vandringen funkar bra även för ganska nya vandrare och familjer med barn från 10 år. Hundar välkomna. Ej lämpligt för barnvagn.

Ta med matsäck och termos för lunchstoppet, sittlapp, vatten, kamera, vindtät jacka och en förstärkningströja. Chans till dopp. Mössa och buff är bra att packa med.

Parkering: I första hand hamnplan längst ner vid vattnet i Stockevik. Räcker inte den går det bra att låna några hyrplatser på asfalterade parkeringen i och med lågsäsong.

Föranmälan: Boka din plats här: https://bit.ly/36DFfmK.

Sträcka: 8,5 km.
Samlingsplats: Hamnplan i Stockevik, Skaftö. Kör ända fram till vattnet för gratis parkering (https://goo.gl/maps/33PgbVDwifvwKoDy9, 58.235778, 11.428611).
Vägbeskrivning/läge: Stockevik ligger på nordvästra Skaftö, väster om Fiskebäckskil.
Närmsta hållplats: Stockeviksvägen, 2 km.

Samlingsplats: 58.235778, 11.428611

Vägbeskrivning till 58.235778, 11.428611