Till innehåll på sidan

Skaftökusten: Gröderhamn-Grundsund

Laddar Evenemang

Vi vandrar den vackra sträckan med omväxlande natur från Gröderhamn till Grundsund! Vi upplever martallar, strandområde, bryggvandring i intressant berg, fjord med utsikt och lövskog. Även skutsamhälle och genuina fiskeorten Grundsund. Guiden berättar om området under vandringen. Vi börjar vandringen med naturreservatet Gröderhamn och den äventyrliga brant-leden Korpelia (eller via väg för den som vill). Vi går dels på vandringsgrusväg, dels på naturstig längs Munkeviksleden där det också är kuperade partier ner till fjorden. Retur via en smidig cykelväg genom lövskog. Totalt vandrar vi cirka 8,5 kilometer.

Vandringskängor eller stadiga skor rekommenderas. Vandringen funkar bra även för ganska nya vandrare och familjer med barn från 10 år. Kopplade hundar är välkomna. Ej lämpligt för barnvagn.

Ta med matsäck och termos för lunchstoppet, sittlapp, vatten, kamera, vindtät jacka och en förstärkningströja. Även mössa och buff är bra att packa med. Chans till dopp!

Parkering: I första hand hamnplan längst ner vid vattnet i Stockevik. Räcker inte den går det bra att låna några hyrplatser på asfalterade parkeringen i och med lågsäsong.

Föranmälan: Boka din plats här: https://bit.ly/36DFfmK

Sträcka: 8,5 kilometer
Samlingsplats: Hamnplan i Stockevik, Skaftö: Kör ända fram till vattnet för gratis parkering (https://goo.gl/maps/33PgbVDwifvwKoDy9)
Vägbeskrivning/läge: Stockevik ligger på nordvästra Skaftö, väster om Fiskebäckskil
Närmsta hållplats: Stockeviksvägen, 2 kilometer

Samlingsplats: 58.235778, 11.428611

Vägbeskrivning till 58.235778, 11.428611