Till innehåll på sidan

Stora Kornö – idyllisk och unik ö

Laddar Evenemang

Upplevelsedag och vandring på Stora Kornö i Lysekils skärgård under Västerhavsveckan! Stora Kornö är en ö av riksintresse, ägd av öborna. Här kan man uppleva ett genuint ösamhälle, ett marint kulturlandskap och intressant geologi. Vi får en guidad promenad i samhället och vandrar sedan på ön. Vi passar även på att besöka Klingkyrka, en intressant grotta bildad av havet. Vi ser vackra vyer ut mot skärgård och horisont, och upplever lummig grönska, flora och skärgårdshus. Vi gör också ett badstopp!

Guiden är uppvuxen i Lysekil, är hemtam på ön och auktoriserad Bohuslänguide. Vi vandrar 3-4 kilometer totalt, i mestadels lätt terräng. Vi ska över rullstenar på ett ställe.

Kom i tid, vi har hyrt passagerarbåt för vår utflykt. Båten rymmer 80 personer och vi blir max 50. Vi ber er att tänka bindande bokning och främst avboka vid sjukdom, så vi kan planera för båten.

Boka i tid! Senast 1 augusti. Bindande anmälan.

BOKA PLATS: Endast föranmälan. Boka genom att köpa din båtbiljett här: https://saltaguiden.se/guidning/stora-korno-guidad-dag-i-vasterhavsveckan/
Pris: 420 kr/biljett för hela dagen:
Alla anmälda får bekräftelsemail, inkl. parkeringstips m.m.

Ta med matsäck med lunch och dryck, vatten, kamera och en vindtät jacka. Gärna badkläder (vi gör ett badstopp), badkläder, keps och solglasögon. Vandringskängor/skor med bra stöd. Kopplade hundar välkomna, med föranmälan. Ej barnvagnsvänligt tyvärr.

Sträcka: 3-4 kilometer
Samlingsplats: Havets Hus brygga, utanför Havets hus i Lysekil. Kartlänk fås i bokningsbekräftelsen.
Vägbeskrivning/läge: Stora Kornö är en ö ligger nordväst om Lysekil
Närmsta hållplats: Havets Hus, 50 meter. Ändhållplats för buss 842 Västtrafik.

Samlingsplats: 58.268913, 11.432200