Till innehåll på sidan
Vindskydd med sjöutsikt.

Kynnefjäll

I Kynnefjäll kan du ta en långtur i ett ostört vildmarksområde där tjädrar dansar och fäktas, och myrstackarna är imponerade stora.

Bohusleden löper tvärs genom reservatet och det finns flera andra markerade stigar att välja bland. Vid en del av sjöarna finns det vindskydd, varav det närmast parkeringen i Kasebo (ca 200m ifrån) är tillgänglighetsanpassat. Det vindskyddet är inte ett vindskydd för övernattning, utan är ett rastvindskydd. På Vaktarekullen finns en övernattningsstuga med 12 sängplatser och tillgång till torrdass. Den är en av Västsveriges få öppna stugor, där det är helt fritt att sova över en natt.

Zooma in i kartan för mer information. 
Klicka på en parkering nedan, så får du vägbeskrivning i Google Maps.

Parkeringar

Zooma in i kartan för mer information. Alla de här resurserna finns i det här reservatet.

  • Vandringsled symbol Vandringsled
  • Information symbol Information
  • Parkering symbol Parkering
  • Vindskydd symbol Vindskydd

I naturreservat gäller särskilda regler, eller föreskrifter som de kallas. Dessa skiljer sig från område till område. Kynnefjäll består av tre områden(A, B och Sätret) med föreskrifter som skiljer sig något åt. Läs mer om föreskrifterna på Länsstyrelsens hemsida:

Kynnefjäll

Laddar karta

Om sjöarna är frusna och fria från snö, är området populärt bland skridskoåkare som vill gå på tur. Grusvägen och en del av parkeringen i Kasebo brukar vara plogad. Tänk på att området ligger högt, är kallare och det kan ligga mer snö uppe på Kynnefjäll än i närområdet, samt det kan vara svårt att se stigar och leder om det ligger snö.