Till innehåll på sidan
Kanot vid brygga. Foto.

Vättlefjäll

Trots närheten till storstan är det tyst från trafikbuller i Vättlefjäll.

Området är faktiskt ett av Göteborgs tystaste och perfekt för skön dag ute. Här finns flera vandringsleder och stigar att välja bland, samt sjöar för bad, fiske och paddling. Under sensommaren och hösten lockar skogarna med bär och matsvamp.

Zooma in i kartan för mer information. 
Klicka på en parkering nedan, så får du vägbeskrivning i Google Maps.

Parkeringar

Zooma in i kartan för mer information. Alla de här resurserna finns i det här reservatet.

  • Vandringsled symbol Vandringsled
  • Parkering symbol Parkering
  • Rastplats symbol Rastplats
  • Vindskydd symbol Vindskydd

I naturreservat gäller särskilda regler, eller föreskrifter som de kallas. Dessa skiljer sig från område till område. Läs mer om föreskrifterna för Vättlefjäll på Länsstyrelsens hemsida:

Vättlefjäll

Laddar karta

Njut av vildmark längs den nästan 12 km gröna slingan vid Vättlestugan, eller håll dig på de grusade promenadvägarna i väster. De markerade stigarna varierar stort så det finns något för alla smaker. Runt Surtesjön är det bitvis kuperat, men framkomligt med barnvagn. Vättlefjällsleden är en 25 km lång rundslinga som går både i och utanför reservatet. Bohusleden och Pilgrimsleden går tvärs genom i sydnordlig riktning. Att vandra någon av lederna i sin egen takt är inga problem. Det finns nämligen flera vindskydd att övernatta i och tältning är tillåten. Med ”Gula kortet” får du fiska i Vättlefjäll och i Vättlestugan kan du hyra kanot.