Enkel guide till strandstädning 

Vi får ofta frågor om vad man skall tänka på och hur det går till när man strandstädar. Därför har vi satt samman en guide med enkla instruktioner för strandstädning. Du kan ladda ner den här. Dela den gärna med såväl erfarna som presumtiva strandstädare, på sociala medier eller skriv ut och sätt upp på lämplig plats. 

Strandstädning och sociala medier 

Lägg gärna upp en bild på dig själv när du rapporterar din insats i Strandstädarkartan! Skriv #strandstädarhjälte i fältet för beskrivningen, så hittar vi det enkelt. 

Bilden får gärna visa dig när du strandstädar, skriv eventuellt en kort text om dina strandstädningar, så delar vi din bild vidare på sociala medier. Appen Strandstädarkartan finns där appar finns, eller på webbsidan www.strandstädarkartan.se. Tagga gärna @ren_kust på Instagram och @renkust på Facebook när du delar där direkt. 

Västerhavsveckan 

Våra planerade aktiviteter under Västerhavsveckan är strandstädning i samband med guidningar på Ramsvikslandet den 7 augusti och på Hållö den 14 augusti. Vi kommer också att strandstäda vid Åbyfjorden i samband med att Västerhavsveckans havsverkstad är på Nordens Ark den 11 augusti. Dessutom blir det strandstädartur med Källö-Knippla Båtcharter lördag den 7 augusti. Vi presenterar tider och platser i nästa nyhetsbrev liksom på Facebook och Instagram. 

Trevlig midsommar! 

önskar
Florina och Cilla

 

Önskar du erhålla vårt nyhetsbrev som e-post klicka här.