Även i år kan du hitta Västkuststiftelsen på Båtmässan, både i egen monter och i scenprogrammet. Hoppas vi ses där!

Det är främst i rollen som samordnare av strandstädning från Kungsbacka i söder till Strömstad i norr och vårt uppdrag kring skärgårdstoaletter som vi på Västkuststiftelsen deltar på Båtmässan. Förutom att stå i vår egen monter och berätta om vår verksamhet, initiativet Håll Bohuslän Rent, vår app Strandstädarkartan och om hur man som privatperson kan engagera sig för en ren kust, så kommer vi delta i årets scenprogram.

Florina Lachmann, koordinator för strandstädning och skärgårdstoaletter på Västkuststiftelsen, deltar i ett panelsamtal under miljödagen som äger rum onsdagen den 7 februari:

– I panelsamtalet har jag sällskap av både kommunala, entreprenöriella och ideella aktörer som arbetar med strandstädning och skräpdykning. Genom att visa helheten vill vi lyfta det stora arbete som görs och samtidigt belysa vikten av samarbete när det handlar om de mängder skräp som når just vår kust varje år. Dessutom hoppas vi få besökarna att tänka till när det gäller ett hållbart båtliv och hur de själva kan göra skillnad, säger Florina.

Panelsamtalet går under rubriken ”Ett rent hav – vår framtid”, här kan du läsa mer om det.

Samutställare

Du som besöker oss i vår monter kommer också få möjlighet att träffa vår samutställare Föreningen Strandstädarna – en av de ideella föreningar på västkusten som fokuserar på strandstädning och som också deltar i panelsamtalet som nämns ovan:

– Vi vill inspirera mässans besökare att hänga med oss ut i vår strandstädarbåt och gemensamt städa på olika öar i skärgården. Väldigt mycket plast flyter iland och fastnar i Bohusläns klippor dygnet runt, året om, så ju fler vi är som hjälps åt desto bättre. Alla kan bidra i det viktiga arbetet för en renare kust!, säger Christina Grimpe, ledamot i Föreningen Strandstädarna.

Bra att veta

Datum: 3 till 11 februari 2024
Plats: Svenska Mässan i Göteborg
Monternummer: B01:39

Länkar