Längd: ca 3,5 km.

Svårighetsgrad: Medelsvår, bitvis mycket kuperat.

Start och mål: Parkeringen vid Skackerud.

Vägbeskrivning:

Orsberget ligger öster om sjön Edslan i Åmåls kommun. För att komma hit följer man vägen från Edsleskog norrut mot Strand. Efter cirka 5 kilometer finns en reservatsparkering. 

Vandringstipset som PDF

Beskrivning:

Starta mot nordost från parkeringen vid Skackerud. Den gula slingan går ganska brant uppför mot Orsbergets topp och här finns även en liten stig till en utsiktspunkt med milsvid vy över skogar och sjöar.
Längst den gula slingan kan man göra en avstickare via den oranga leden för att nå Hinsknattens utsiktspunkt i Baljåsens naturreservat.

Fortsätt på den gula slingan. Här möts du av trolsk granskog, en vresig och vild natur. Landskapet är starkt kuperat, med knöliga bergsryggar, tvära stup och djupa dalgångar, mörka storskogar och lövskogsbranter med botaniska rariteter.

Så småningom kommer du fram till Edslans strand och Mjölkudden. Här finns vindskydd, toalett, eldplats och en övernattningsstuga.

Fortsätt söderut längs med sjöstranden tills du når parkeringen igen. 

I vår folder om reservaten Orsberget och Baljåsen hittar du mer information reservatens natur och historia. Däri finns också en karta med fler sevärdheter och vandringsleder genom reservaten.