Till innehåll på sidan
Foto på en forsande å i en skog.

Gässlösa

Direkt nedanför trappan från parkeringen möts du av två stigslingor som börjar lika slingrande som Stenån själv.

Stigarna är markerade och max 2 km långa. Perfekta för en trevlig skogspromenad i denna vackra ädellövskog. Det finns en utsiktspunkt med bänkar för den som orkar att gå en bit uppför. Vid god sikt kan man ana havet därifrån. Torrdass och bänkbord finns vid parkeringen.

Zooma in i kartan för mer information. 
Klicka på en parkering nedan, så får du vägbeskrivning i Google Maps.

Parkeringar

Zooma in i kartan för mer information. Alla de här resurserna finns i det här reservatet.

  • Vandringsled symbol Vandringsled
  • Information symbol Information
  • Parkering symbol Parkering
  • Rastplats symbol Rastplats

I naturreservat gäller särskilda regler, eller föreskrifter som de kallas. Dessa skiljer sig från område till område. Läs mer om föreskrifterna på Länsstyrelsens hemsida:

Gässlösa

Laddar karta

Ett tips är att du besöker reservatet tidigt på morgonen, eller när det håller på att skymma. Då sprider sig ljuset vackert bland träden. Då blir stämningen vid ån nästan magiskt. Många tycker att Gässlösa är som vackrast när bokträden håller på att slå ut sina löv på våren och fåglarna sjunger som mest. När det är höst är stämningen gåtfull med disiga morgnar och vackra omväxlande färger. Att tänka på vid den tiden på året, är att har bra på fötterna eftersom stigarna kan vara leriga. Vintertid finns chansen att se den knubbiga fågeln strömstare dykandes efter insekter och annat i ån.