Till innehåll på sidan
Bänk vid en slingrande bäck , i en bokskog. Foto.

Guddehjälm

Njut av en tur förbi porlande bäck och mossiga ruiner i en av Bohusläns största lövskogar. Naturreservatet är en favorit hos många, stora som små.

Här finns två välmarkerade rundslingor, med flera iordningställda platser för fikapausen. Stigarna är lättgångna och 3,7 km långa vardera.

Zooma in i kartan för mer information. 
Klicka på en parkering nedan, så får du vägbeskrivning i Google Maps.

Parkeringar

Zooma in i kartan för mer information. Alla de här resurserna finns i det här reservatet.

  • Vandringsled symbol Vandringsled
  • Information symbol Information
  • Parkering symbol Parkering
  • Bänkbord symbol Bänkbord
  • Eldstad symbol Eldstad

I naturreservat gäller särskilda regler, eller föreskrifter som de kallas. Dessa skiljer sig från område till område. Läs mer om föreskrifterna på Länsstyrelsens hemsida:

Guddehjälm

Laddar karta

Välj blå stig och upptäck huvuddelen av de gamla ruinerna i reservatet. De är lämningar av kvarnar och gamla torp som har nöts av tidens tand. Idag ödelagda och mossiga, med skyltar om vilka som levde där och hur de bodde.

Ta med picknickkorgen och välj gul stig till Skidammen. Med utblick över dammens vattenspegel, bänkbord och en iordningställd eldstad, är det reservatets populäraste rastplats. Oavsett vilken stig man väljer, så finns det många ekbänkar och bänkbord att sätta sig vid/(fler än vad finns på kartan).

Området är ett populärt utflyktsmål året om. Varje årstid har sin egen charm. Exempelvis spricker bokträdens löv i en lysande ljusgrön nyans och småfåglarna sjunger i kör på våren. Medan under hösten exploderar skogen i diverse orangegula färger. Tänk på att ha bra på fötterna denna tid på året. Stigarna kan nämligen vara rätt så leriga.